Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the fullwidth-templates domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/farmaormanmk/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the loginizer domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/farmaormanmk/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/farmaormanmk/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Вкусни печени ребра со компир - Фарма Орман
фарма-орман-лого-мало
100% Македонско, свежо месо

Вкусни печени ребра со компир

лесно

повеќе лица

над 3 часа

Состојки

  • 2 кг. свински ребра
  • по вкус сол
  • 3 лажици балсамико оцет
  • 3 лажици црно вино
  • 1,5 лажица сенф
  • по вкус мелен црн пипер и пипер буковска
  • 2 чешниња лукче
  • малку сало
  • 1-2 гранчиња свеж рузмарин
  • 3 лажици мед
  • 3 лажици ќечап

Подготовка

 Месото се мие убаво, се бриши со кујнска хартија. Се посолува по вкус.

Во сад се мешаат балсамико, вино, црна и црвена пипер, сенф, лук и рузмарин. Месото убаво се премачкува со сало – по малку, не многу и се премачкува со маринадата. Убаво се тријат, масираат ребрата и се оставаат преку ноќ.
 Другиот ден се ставаат во тава за печење, се додава малку вода – околу 200 мл., се покриваат со фолија и се печат во загреана рерна на умерен оган, околу 2-2,5 часа, додека омекни убаво месото. Во текот на печењето се превртуваат ребрата неколку пати, по потреба се долева вода. При крај се премачкуваат со мешавината од медот и кечапот и се запекуваат уште 15-20 мин..
Одлични!
Рецептот е од една група за размена рецепти, ми се допаднаа, ги направив и не згрешив.

Топла препорака.