Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the fullwidth-templates domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/farmaormanmk/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the loginizer domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/farmaormanmk/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/farmaormanmk/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Балканска јанија: Заборавено јадење со сочно свинско месо - Фарма Орман
фарма-орман-лого-мало
100% Македонско, свежо месо

Балканска јанија: Заборавено јадење со сочно свинско месо

лесно

3 лица

30 мин- 60 мин

Состојки

  • 1 кг свинско месо
  • 1 шолја масло
  • 3 главици кромид
  • 1 лажица доматно пире
  • 2 лажици брашно
  • 1 лажичка црвена пипер
  • 10 зрна бибер
  • 2 ловорови листови
  • 1 лута пиперка

Подготовка

  1. Исечете го месото на крупни парчиња, загрејте масло и пржете додека не испари сокот од месото. Извадете го месото и во истата маст пржете 2 главици ситно сечкан кромид, додајте доматно пире, измешано со малку вода и црвена пипер, па измешајте.
  2. Додајте го прженото месо и ставете топла вода, посолете и додајте зрна бибер и ловорови листови, па гответе на тивок оган додека месото не омекне и додајте го останатиот кромид, исечкан на полумесечини.
  3. Кога кромидот ќе омекне, додајте и лута пиперка. Пред да го тргнете јадењето од оган, додајте малку препечено брашно, измешано со вода, измешајте и кога ќе згусне и зоврие, тргнете го готовото јадење и сервирајте го топло.

Добар апетит!